Sport journalism to the next level
Concept
September 12th, 2011
 

Revista Football Fabulous este un concept high quality dedicat fotbalului in special si sportului in general. Acest proiect aduce un plus fata de alte publicatii sportive in primul rand prin modalitatea de abordare a subiectelor, calitatea lor, si mai ales pentru faptul ca vorbim despre informatie de prima mana venita direct de la sursa si nu prin alte tertipuri care creeaza de cele mai multe ori confuzie in randul cititorilor.

Asadar ce este Football Fabulous? O revista gandita de familia Ogararu cu scopul de a schimba perceptia publicului fata de lumea fotbalului, de a da sansa oamenilor sa vada ambele fete ale monedei. Mai precis vorbim despre a prezenta si partea pozitiva, personala, necunoscuta a acestei lumi cu atat de multa priza la public. Oamenii au dreptul sa cunoasca realitatea asa cum este ea, cu plusuri si minusuri, in nici un caz doar cu minusuri asa cum apare de cele mai multe ori.
Publicul nostru are dreptul sa stie ca fotbalistul sau sotia fotbalistului sunt mai mult decat stereotipuri in spatele lor fiind de fapt oameni –fiecare unic in felul sau-ce pot face un pic pentru societatea in care traim. Desigur ca exista si exemple negative insa vom incerca sa le ocolim intrucat sunt destui care se ocupa déjà de partea aceasta.

Pe ce ne bazam? Ne bazam pe niste relatii in fotbalul din intreaga Europa si mai ales pe faptul ca realizand noi materialele,cei intervievati au incredere deplina ca mesajul va fi trimis cu acuratete catre suporteri si public. Lucram in principal pe baza de interviuri si reportaje la fata locului,fie dezvoltand o latura personala pe care sportivul ar dori sa o impartaseasca cu fanii lui,fie una profesionala. Ne bazam pe informatii ce nu ajung niciodata la public,nu pentru ca sportivul nu ar dori asta ci pentru ca exista un anumit curent de a denigra tot ce apare in media. Media actuala promoveaza in principal o forma de prostitutie profesionala –pardon de expresie,pentru rating,iar audienta,calitatea materialelor este lasata in plan secund din motive pe care nu are rost sa le mai mentionam.

Scopul nostru nu este sa ne imbogatim din asta ci sa ii invatam pe cei din jur cu notiunea de respect reciproc. Le oferim respect tocmai prin faptul ca le dam ce avem noi mai bun,si asteptam de la ei raspuns pe masura.

Probabil ca nu ne vom plia pe preferintele fiecaruia dintre dumneavoastra insa cel mai important este faptul ca dorim sa aducem plus valoare. Nu ne putem numi competitie pentru marile ziare de sport, competitia la nivelul acesta se masoare in cifre iar noi nu putem concura Speram ca dimpotriva,sa fim o mana de ajutor pentru jurnalistul roman ce cauta calitate,nu cantitate.

Dupa ce veti arunca o scurta privire asupra revistei veti vedea ca avem doar trei materiale publicate. . Daca am astepta pana e gata totul ar mai trece saptamani bune si nu am vrea sa mai amanam potentialul acestui proiect.

Aici intervine aportul dumneavoastra, al celor ce si-au propus sa ne ajute sa crestem acest proiect. Va rugam sa cititi materialele postate pentru a vedea exact care este tonul folosit. Cautam persoane care sa scrie in aceeasi nota, cu mana libera pe partea de creativitate,desigur. Materialele trimise de dumneavoastra vor fi publicate imediat ce au ok-ul editorului-redactor-manager-sef-angajat care este …stiti voi. Pe seara vom posta un nou material ,o poveste din viata reala a secolului XXI.
Nu avem termene si conditii,vrem sa ne luam timp pentru a face treaba buna,pentru a ne simti bine in pielea noastra ,pentru a ne simti bine impreuna. E ca atunci cand un om de afaceri are chef sa coloreze ,e libertate si bucurie.
Va asteptam cu impresii,sugestii si intrebari.

Andreea Ogararu
Redactor Sef
Football Fabulous