Sport journalism to the next level
Wenger nu vrea să renunţe la Van Persie
July 4th, 2012
 

Echipa Tunarilor se poate lăuda că i-a convins pe Olivier Giroud şi Lukas Podolski să li se alăture, dar în ceea ce-l priveşte pe Van Persie lucrurile nu sunt aşa de clare. Se pare că Juventus şi-au arătat interesul clar, în timp ce Manchester City sunt “gata” cu o ofertă de 20 de millione £, iar pentru jucător cu un contract avantajos, peste 200.000 £ faţă de câştigurile actuale. Wenger, însă, ştie exact cât de important este Van Persie pentru club, care a strâns 37 de goluri în toate competiţiile în care Arsenal a participat.

Discutând pe această temă, pentru Eurosport, Wenger a declarat: “Dorim să-l păstrăm pe Robin van Persie oricare ar fi costurile, pentru că depindem de el ofensiv. Întotdeauna l-am susţinut, chiar şi în cele mai grele momente, sper că îşi va încheia cariera la Arsenal.”

În ceea ce priveşte achiziţiile, mai cu seamă despre Giroud,  Wenger a afirmat că: “L-am cunoscut pe Olivier Giroud de ceva vreme. De când l-am văzut, mi-am dat seama că are ceva inteligent şi periculos. Am spus întotdeauna că el ar putea să înscrie goluri şi să-şi ajute partenerii de joc.

Giroud a marcat 21 de goluri în 36 de apariţii în Liga Franceză şi a câştigat primul trofeu cu Montpellier în acest sezon. Wenger nu are nici un dubiu că jucătorul de 25 de ani, care a semnat un acord de 13 milioane de lire sterline  cu Arsenal,  se va potrivi  pe Emirates Stadium.

“Jocul nostru se bazează pe cooperarea dintre jucători în faza ofensivă şi el se va integra cu uşurinţă. Nu-mi plac marcatorii simpli, ei trebuie să se adapteze la colectiv. El este bun în aer, lucru rar întâlnit la un jucător.”

Add a comment: